start | dodaj do ulubionych  |  kontakt

Strona główna

Hotel Spałka
Paweł Spałka

46-200 Kluczbork, ul. Waryńskiego 16

tel.: (+48) 77 412 20 00

email: recepcja@hotelspalka.pl    
strona internetowa: www.hotelspalka.pl


 

55 miejsc noclegowych (23 pokoje w tym 3 apartamenty), dwie sale konferencyjne - 20 i 50 osób, restauracja - 100 osób
 

 

Hotel Spałka to kameralny obiekt, położony w centrum Kluczborka. Oferuje gościom 23 pokoje w tym 3 apartamenty, łącznie 55 miejsc noclegowych. Ponadto restaurację, pub, strefę SPA (basen, jacuzzi, sauny: fińską i parową), a także dwie sale konferencyjno-bankietowe dla 20 i 50 osób. Każda z nich profesjonalnie wyposażona. Są one idealnym miejscem do organizacji konferencji, spotkań biznesowych i szkoleń. Hotel znajduje się w odrestaurowanej XIX w. kamienicy, dlatego łączy tradycję z nowoczesnością. Niespotykana atmosfera, elegancki, stylowy wystrój restauracji oraz bogate menu zachęcają do spróbowania specjałów szefa kuchni. Obiekt posiada windę oraz dostosowany jest do europejskich norm obsługi osób niepełnosprawnych. Do dyspozycji klientów są również bogate oferty masaży i zabiegów kosmetycznych oraz oferta wypoczynkowa: pakiety świąteczne, sylwestrowe jak również oferta specjalna na długie weekendy. Hotel Spałka stanowi doskonałe miejsce do odpoczynku jak i pracy. W obiekcie można rozmawiać w języku polskim, angielskim i francuskim.

 

Ceny:
nocleg - 160 zł, 40/doba
wyżywienie - 20 zł, 5/osoba


 

   

 

   
 

 

 

Obiekt leży na szlaku kulinarnym Ziemi Kluczborskiej i Oleskiej "Miodowo-mleczne smaki"

 

Sernik miodowy z musem malinowym

 

Składniki:
Masa serowa:
• 1 kg sera
• 1 szklanka cukru
• 1 szklanka mleka
• 1/3 szklanki oleju
• 3 jajka
• 3 łyżki miodu lipowego
• 3 łyżki mąki
Ciasto miodowe:
• 250 g mąki pszennej
• 100 g masła
• 100 g cukru pudru
• 1 jajko
• 2 łyżki miodu lipowego
• 2 łyżki mleka
• 1 łyżka sody oczyszczonej



Ciasto miodowe:
Mąkę wymieszać z sodą. Dodać masło i całość posiekać nożem. Dodać cukier i jajka. Mleko i miód przełożyć do garnuszka, podgrzać mieszając, aż miód się rozpuści. Pozostawić do ostygnięcia. Dodać do reszty składników i zagnieść ciasto, wstawić na 30 min do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć do formy, piec około 15 minut w temperaturze 180 °C.
 

Masa serowa:
Białka ubić z cukrem na jednolitą masę, nadal ubijając dodać żółtka. Dodać mąkę, miód, olej, mleko, zmiksować z masą. Gdy składniki się połączą, dodać ser i zmiksować na niskich obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę należy wylać na podpieczone ciasto miodowe. Całość piec w temperaturze 180 °C. Sernik najlepiej smakuje podawany z owocami i musem malinowym. Miód, który znajduje się w składzie potęguje walory smakowe tego ciasta i sprawia, że smak sernika jest bardziej kwiatowy.
 

 

zobacz mapkę szlaku kulinarnego  "Miodowo-mleczne smaki"

 

 

    

 

 

Kluczborsko-Oleska Lokalna Organizacja Turystyczna