start | dodaj do ulubionych  |  kontakt

Strona główna

PAŁAC PAWŁOWICE
Ewa i Beniamin Godyla

PAWŁOWICE 58 , 46-310 Gorzów Śląski

tel.: (+48) 34 341 14 66

email: info@palacpawlowice.pl   
strona internetowa: www.palacpawlowice.pl


 

100 miejsc noclegowych, trzy sale konferencyjne - 25, 40 i 80 osób, restauracja - 150 osób
 

 

Pałac Pawłowice posiada ponad 100 miejsc noclegowych, w tym apartamenty z wanną otwartą na pokój oraz apartamenty rodzinne. Poza tym w Pałacu znajdują się również SPA, sala bankietowa z tarasem, sala konferencyjna, sala bilardowa, winiarnia i izba regionalna, które niewątpliwie urozmaicą oraz uatrakcyjnią pobyt w hotelu. Znajdująca się przy Pałacu restauracja, to miejsce, które swymi wysmakowanymi daniami zadowoli podniebienie każdego z Państwa. Pałac Pawłowice to miejsce relaksu i wypoczynku. Usytuowany w malowniczej miejscowości, pośród dużych kompleksów leśnych oraz równinnych terenów pozwala na uprawianie turystyki rowerowej i pieszej. Na terenie obiektu znajduje się również kompleks grillowy pozwalający na organizowanie imprez plenerowych. W Pałacu znajduje się także SPA, w tym sauny, basen, jacuzzi, fitness oraz solarium, które uprzyjemnią pobyt, podobnie jak znajdująca się w Pałacu grota solna, winiarnia oraz Izba Regionalna wyposażona w autentyczny, działający piec do chleba. Pałac Pawłowice to miejsce docelowe biznesu. Pałac Pawłowice posiada trzy sale konferencyjne, odpowiednio na 25, 40 oraz 80 osób, całościowo wyposażone w sprzęt audiowizualny. Sale konferencyjne, niezwykle eleganckie i jednocześnie współgrające z historycznym wnętrzem są doskonałym miejscem do przeprowadzenia szkoleń, spotkań biznesowych czy konferencji.
 

Ceny:
Pokój 1-osobowy - 140 zł
Pokój 2-osobowy - 180 zł
Apartamenty - od 230 zł do 310 zł
Domek z aneksem kuchennym - 280 zł przyjazny dla osób niepełnosprawnych
W cenę wliczone jest śniadanie oraz możliwość korzystania ze strefy SPA (basen, sauny- fińska oraz Infrared, jacuzzi, grota solna, sala fitness)
Solarium odpłatnie 1,20 zł/minuta.


 

   
 

 

Obiekt leży na szlaku kulinarnym Ziemi Kluczborskiej i Oleskiej "Miodowo-mleczne smaki"


 

Gruszka pieczona
z prażonym słonecznikiem i migdałami na miodzie

 

Składniki:
• 1 gruszka
• 3 łyżeczki miodu spadziowego
• 1 łyżeczka migdałów
• 1 łyżeczka słonecznika
• szczypta cynamonu

 



Umytą i obraną gruszkę kroimy w cienkie plastry do 4/5 długości owocu następnie pieczemy w piecu w temperaturze około 160 °C z parowaniem (czas pieczenia jest uzależniony od gatunku i wielkości gruszki). Podczas obróbki termicznej polewamy gruszkę delikatnie miodem. Na patelni prażymy migdały i słonecznik. Po upieczeniu gruszkę układamy na talerzu posypujemy migdałami, słonecznikiem oraz cynamonem, do dekoracji warto użyć listka świeżej mięty pieprzowej. Do przygotowania gruszki używany jest wyłącznie miód pozyskiwany z lokalnych pasiek pszczelarskich, dzięki czemu deser ma niezwykły smak.

 

zobacz mapkę szlaku kulinarnego  "Miodowo-mleczne smaki"

 


 

 

Kluczborsko-Oleska Lokalna Organizacja Turystyczna