Karczek (nie rozbijać) posypać solą i pieprzem, usmażyć na oliwie na dobrze rozgrzanej patelni, po 2 minuty z każdej strony. Ketchup wymieszać z miodem, zalać mięso i dusić ok. 3 minuty. Grzanki posmarować masłem czosnkowym i upiec na złoty kolor (w piekarniku lub na patelni). Sałatę porwać na drobne części. Pomidora pokroić na 3-4 części, ogórka w plastry. Na talerzu ułożyć sałatę, na niej pomidora, ogórka i polać sosem vinegrette, obok ułożyć mięso polane powstałym sosem oraz grzanki.
• 3 plastry karczku (po ok. 90g)
• 2 łyżki łagodnego ketchupu
• 1 łyżka miodu
• sól, pieprz
• 2 łyżki oliwy lub oleju
• 5 kromek bagietki
• masło czosnkowe
• 1 pomidor
• 1/3 ogórka
• 1 główka sałaty lodowej